Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή εδώ.
Ειδικότερα, ο Θεματικός Διάλογος, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στις 13 Φεβρουαρίου (18.00-20.30), θα επικεντρωθεί σε μια σειρά επίκαιρων ζητημάτων μέσα από τη δημιουργική συνεργασία έμπειρων εισηγητών:
- Η προσφυγική κρίση στην Ελλάδα: Προβλήματα και προκλήσεις της ευρωπαϊκής και εθνικής πολιτικής
Θεόδωρος Π. Παπαθεοδώρου, Καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, πρ. Πρύτανης - Το νομικό καθεστώς του ασύλου στην Ελλάδα
Μιχάλης Φεφές, Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου - Το ζήτημα της πολιτικής συμμετοχής των προσφύγων και των μεταναστών
Γιονούς Μουχαμμαντί, Πρόεδρος και Ιδρυτής Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων (Greek Forum of Refugees) - Η πραγματική εικόνα των προσφυγικών αφίξεων στην Ευρώπη
Γεωργία Σπυροπούλου, Δικηγόρος – Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου
Το Σεμινάριο (Workshop),το οποίο θα διενεργηθεί στις 14 Φεβρουαρίου 2020 (11.00-18.00) με βασικούς εισηγητές τον Δρ. Νικόλα Παπαναστασόπουλο (Διδάσκων Πολιτικής Επιστήμης, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης – Επιστημονικός Συνεργάτης Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων: State Department Alumnus) και την Δρ. Κωνσταντοπούλου Μαρία (Διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης) στοχεύει στην καλλιέργεια δεξιοτήτων θεσμικής σκέψης και επιχειρηματολογίας μέσα από την ενίσχυση της γνώσης των νέων πολιτών πάνω στις θεσμικές, κοινωνικοπολιτικές και γεωπολιτικές διαστάσεις του προσφυγικού ζητήματος.
Ειδικότερα, το Σεμινάριο (Workshop) αξιοποιώντας σύγχρονες μεθόδους ομαδοσυνεργατικής και ενεργητικής μάθησης έχει ως στόχο:
- Να εξοικειώσει τους νέους με τη διερεύνηση και τον εντοπισμό παραδοσιακών και νέων τεχνικών επιχειρηματολογίας σε διάφορες μορφές γραπτού και προφορικού λόγου.
- Να τους καλλιεργήσει δεξιότητες δημόσιου λόγου και έκφρασης.
- Να τους καταστήσει ευφάνταστους δημιουργούς πρωτότυπης επιχειρηματολογίας στη βάση ομαδοσυνεργατικού πνεύματος.
- Να τους δώσει την ευκαιρία να συναναστραφούν με πολίτες διαφορετικών γνωστικών πεδίων, ανακαλύπτοντας τη διεπιστημονικότητα της πολιτειακής παιδείας.
Η συμμετοχή στις εκπαιδευτικές δράσεις είναι δωρεάν και μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωσή τους θα δοθεί πιστοποιητικό συμμετοχής.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή έως και τις 11 Φεβρουαρίου 2020 μέσω του Παρατηρητηρίου Συνταγματικών και Θεσμικών Εξελίξεων Syntagma Watch στην ειδική υποενότητα Δράσεις – Δήλωσε Συμμετοχή.
Οι εκπαιδευτικές δράσεις είναι σχεδιασμένες με τρόπο που βοηθούν τους νέους να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους, αλλά και να αναπτύξουν ένα δίκτυο δημιουργικών συνεργασιών, αντιμετωπίζοντάς τους ως τους ιδανικότερους πρεσβευτές ενός δημιουργικού τρόπου σκέψης και δράσης με σημαντική συμβολή στην ορθή λειτουργία της πολιτείας και των θεσμών της.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκπαιδευτικές δράσεις μπορείτε να επισκεφθείτε το σύνδεσμο https://www.syntagmawatch.gr/to-ergo/draseis/
Σε όσους συμμετέχοντες το επιθυμούν θα δοθεί η δυνατότητα να ενταχθούν στον κύκλο των εκπαιδευτικών δράσεων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαΐας στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών, να γνωρίσουν τις Μόνιμες Συλλογές του Μουσείου καθώς και την αρχαιολογική περιοδική Έκθεση με τίτλο «Η Πάτρα της Μεσογείου» μέσα από την εκπαιδευτική δράση «Πολίτες της Μεσογείου».