Εκλογική Αποχή και Πολιτική Κουλτούρα
Η Ειρήνη Περπερίδου γράφει για την Εκλογική Αποχή και την Πολιτική Κουλτούρα
Θηλυκότητες στις κάλπες
Η Ειρήνη Περπερίδου προχωρά σε μία αναδρομή της κατάκτησης του δικαιώματος εκλέγειν και εκλέγεσθαι για τις γυναίκες.
Συνταγματικά ζητήματα ως προς την απλή αναλογική, τον διορισμό πρωθυπουργού και τις κυβερνήσεις συνεργασίας
Ο Φίλιππος Καπόγιαννης γράφει για το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής, τις κυβερνήσεις συνεργασίας, αλλά και τις συνταγματικές επιταγές.
Δημοκρατικά(;) κόμματα εναντίον της δημοκρατίας; *
Με αφορμή τις πρόσφατες προεδρικές εκλογές στη Γαλλία, ο Ανδρέας-Ζαχαρίας Σαριδάκης γράφει για τη σχέση των πολιτικών κομμάτων με την ουσία, την ποιότητα και τη λειτουργία της δημοκρατίας.
Νομική Φύση της Ψήφου: Δικαίωμα vs. Αρμοδιότητα
Ο Κωνσταντίνος Κουρμπέτης επιχειρεί να απαντήσει στο ερώτημα: Η ψήφος (πρέπει να) αποτελεί δικαίωμα ή υποχρέωση των πολιτών;
Η Κρίση της αμερικανικής Δημοκρατίας: μια κρίση των θεσμών της
Με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα στο Καπιτώλιο, η Ειρήνη Περπερίδου αναζητά τις αιτίες κρίσης της αμερικανικής δημοκρατίας κατά την περίοδο διακυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ.
Γιατί το Σύνταγμα; Γιατί οι Νόμοι;
Είναι γεγονός ότι ήδη πριν την κρίση, αλλά κυρίως μετά από το ξέσπασμά της, οι Έλληνες έχουμε χάσει την εμπιστοσύνη μας στους θεσμούς και στους νόμους, ίσως και στη Δημοκρατία. Η λύση δεν είναι η εγκατάλειψη του νόμου, η παραβίασή του. Η λύση είναι πρώτα σε ατομικό επίπεδο και στη συνέχεια σε συλλογικό, ανά ομάδες, να ξανα-ανακαλύψουμε τις αρχές που συγκροτούν την κοινωνία μας, να επανιδρύσουμε τη Δημοκρατία μας.